Europese Dag van de Talen - European Day of Languages

Europese Dag van de TalenVandaag, 26 september 2017, is het de Europese Dag van de Talen! Al sinds 2001 is 26 september de dag om de taaldiversiteit in Europa te vieren en het leren van talen te stimuleren. In de Europese Unie wonen meer dan 500 miljoen mensen. Er zijn 24 officiële talen en 150 minderheidstalen die de rijke taalkundige en culturele diversiteit vertegenwoordigen. Talen leren is enorm belangrijk. Meertaligheid en intercultureel begrip bepalen immers je blik op de wereld om je heen. 

Gratis online taalcursussen, apps en Speaqwith.me

Vandaag is het een feestdag! Daarom hebben we hier een aantal online taalleermogelijkheden voor je verzameld. Meld je bijvoorbeeld aan voor een gratis taalcursus via FutureLearn en leer Italiaans, Engels, Noors, Nederlands, Maleis of Fries. Deze cursussen zijn gratis en worden aangeboden door de beste universiteiten. Leer je liever spelenderwijs een taal, met computer en smartphone? Dan kun je terecht bij Duolingo, Memrise of Lingvist. Met Lingvist leer je Russisch, Spaans, Engels en Duits. Wil je ten slotte online in contact komen met moedertaalsprekers? Dan raden we je Speaqwith.me aan. Deze website brengt taalleerders met verschillende taalachtergronden samen zodat je op een gestructureerde wijze je taal kunt oefenen en verbeteren. 

Café de las Lenguas - Talencafé - Language cafe

Café de las Lenguas draagt iedere donderdagavond haar steentje bij om meertaligheid te stimuleren en taalleerders met elkaar in contact te laten komen. Iedere donderdagavond van 19-21 uur ben je van harte welkom in het Harmoniegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen om er je Spaans, Russisch, Nederlands, Duits, Frans en heel veel meer talen te oefenen. Wil je meer weten, dan kun je terecht op de Facebookgroep van Café de las Lenguas. Meld je aan en ontmoet andere taalleerders!